مزایای خدمات ابری؛ چرا انتخاب ۷۴ درصدِ مدیران این است؟

مزایای خدمات ابری
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

«سرورهای این سرویس در نقطه‌ای دور قرار دارند؛ شاید جایی آن‌سوی ابرها!» جمله‌ای که مدیرعامل گوگل، سال ۲۰۰۶ در مورد خدمات ابری به ‌زبان آورد، هنوز یکی از ملموس‌ترین توضیحات، دربارۀ ماهیت این خدمات است. اما سرویس‌های ابری دقیقا چه نوع خدماتی هستند؟

بسیاری از ما تجربۀ کار با سیستم‌های ابری را داشته‌ایم؛ برای مثال سیستم “Google drive” از جمله خدمات ابری به ‌شمار می‌رود همچنین فضای ذخیره‌سازی شخصی بعضی از پیام‌رسان‌ها نیز چنین ماهیتی دارد اما سرویس‌های ابری، محدود به این چند مورد نیست. خدمات ابری شامل سرویس‌هایی است که دسترسی شما را به‌عنوان صاحب کسب‌وکار، توسعه‌دهنده و کاربر به منابع و برنامه‌های مختلف امکان‌پذیر می‌کند، بدون این‌که نیاز به زیرساخت و سخت‌افزار داخلی داشته باشید.

تجربۀ ارزشمند کاربران و مزایای خدمات ابری باعث می‌شود تا این سرویس‌ها را به‌عنوان تغییر‌دهندۀ معادلات بشناسیم. در ادامه مهم‌ترین مزایای استفاده از سرویس‌های ابری نام برده شده است. با مطالعۀ این متن، علاوه بر مزایای خدمات ابری، با آوردۀ مالی سرویس‌های مذکور برای کاربران و تفاوت‌های اصلی این خدمات با سرورهای فیزیکی آشنا خواهید شد.

مزایای خدمات ابری

مخارج کمتر؛ حذف هزینه تامین و نگهداری سخت افزار

سیستم سخت‌افزاری معمولا سهم قابل توجهی از مخارج یک کسب‌وکار را به خود اختصاص می‌دهد و این هزینه‌ها به‌طور مستقیم روی قیمت نهایی خدمات و محصولات تأثیر می‌گذارد. اگر به‌جای اختصاص دادن هزینه و فضای هنگفت به سرورهای فیزیکی، از خدمات ابری استفاده کنید، می‌توانید با قیمت نهایی مشابه با رقبا، به سود خالص بیشتری برسید.

علاوه بر این، ارائۀ سرویس در حوزه‌هایی مثل احراز هویت که نیازمند زیرساخت‌های پردازشی قدرتمند و مقیاس‌پذیر هستند تفاوت‌های قابل توجهی با محصولات سنتی حوزۀ مالی دارد. در این سرویس‌ها دریافت محصول در قالبی غیر از سرویس‌های ابری مستلزم هزینه‌های بسیار زیاد زیرساختی است که هزینه‌های تمام شده سرویس را کاملا غیراقتصادی می‌کند.

حذف هزینه تامین و نگهداری سخت افزار

راه اندازی سریعتر؛ چابکی بیشتر

خدمات ابری به توسعه‌دهندگان اجازه می دهد تا با استقرار در زمان کم، فرآیند توسعه محصول را چابک‌تر کنند. توسعه محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی یک فرآیند زمان‌بر و بسیار پرهزینه است. بر اساس گزارش مکنزی، حداقل تعداد داده‌های برچسب‌زده شده برای آموزش یک ماشین یادگیری عمیق ۵۰۰۰ داده است و در صورت ارائه حداقل ۱۰ میلیون داده، ماشین عملکردی برابر یا بهتر از انسان خواهد داشت.

مقیاس پذیری؛ قابلیت ارتقای همیشگی سرویس ها

شرکت‌ها و دیگر کاربران سرویس‌های ابری برای افزایش فضای این سرویس‌ها با مشکلی روبه‌رو نخواهند شد؛ زیرا خدمت ابری محدودیتی برای افزایش در طول زمان ندارند و در صورت نیاز می‌توان آن‌ها ارتقا داد؛ مقیاس‌پذیری یکی از مهم‌ترین مزایای خدمات ابری است.

 پردازش ابری به شرکت‌ها انعطاف‌پذیری بیشتری می‌دهد و به این ترتیب، امکان دسترسی به درخواست‌ها برای محاسبه، ذخیره‌سازی، شبکه‌سازی و مجازی‌سازی را فراهم می‌آورد. حجم گستردۀ سخت‌افزارها و نیازمندی‌های جدید که هر روز با پیشرفت فناوری، جایگزین نیازهای قدیمی می‌شوند این ضرورت را برای سازمان‌ها ایجاد می‌کنند که همیشه از خدمات به‌روز و جدیدترین محصولات استفاده کنند. استفاده از خدمات ابری این امکان را برای سازمان‌ها ایجاد می‌کند که به محض ارائۀ یک فناوری جدید به‌سرعت بتوانند محصولات خود را با استانداردهای تازه، منطبق و از خدمات بهترین ارائه‌دهندگان سرویس در کسب‌وکار خود بهره ببرند.

مقیاس پذیری؛ قابلیت ارتقای همیشگی سرویس ها

امنیت بالا و حفظ حریم خصوصی؛ استفاده با خیال آسوده

اکثر خدمات ابری با ویژگی‌های امنیتی قوی همراه هستند که از اطلاعات و سیستم‌های کاربر در برابر تهدیدات سایبری محافظت می‌کنند. ایجاد امنیت بالا و حفظ حریم خصوصی، مخصوصا برای کسب‌وکارهای کوچک، مزیت بزرگی است؛ زیرا بهبود فاکتور امنیت به‌شکل مجزا معمولا بسیار پرهزینه است.

امروزه تمام ارتباطات بین درخواست‌دهنده و سرورهای پردازشی ابری از طریق پروتکل‌های رمزنگاری سرتاسری در قالب استاندارد SSL یا Secure Sockets Layer صورت می‌گیرد و تدابیر گستردۀ امنیتی در زیرساخت شبکه، بر اساس استاندارد سرویس‌دهنده‌های گوناگون رقم می‌خورد تا مشکلی برای مشتریان و کاربران پیش نیاید و کاربر نهایی با اطمینان به حفاظت از حریم خصوصی و داده‌های حیاتی خود به راحتی از خدمات فناوری اطلاعات بهره‌مند شود. این فاکتور یکی از مهم‌ترین مزایای استفاده از سرویس های ابری است.

نسخه برداری از اطلاعات؛ پابرجا ماندن داده ها

از دست دادن اطلاعات را می‌توان یکی از کابوس‌های بزرگ کسب‌وکارها دانست. این مشکل به دلایل گوناگونی رخ می‌دهد و کاربران معمولا هزینۀ قابل توجهی برای ایجاد نسخۀ پشتیبان داده‌های خود صرف می‌کنند؛ در حالی‌که سرویس‌های ابری عملیات بکاپ را در فواصل زمانی کوتاه، انجام داده و به این ترتیب از داده‌های کاربر در مقابل از دست رفتن، محافظت می‌کنند. بدون تردید، این فاکتور یکی از تعیین‌کننده‌ترین ویژگی‌های خدمات ابری است.

تفاوت سرورهای ابری با سرورهای فیزیکی به‌شکل خلاصه

 مقیاس‌پذیریهزینه ایجاد امنیتنیاز به فضای فیزیکیزمان راه‌اندازیهزینه راه‌اندازی و نگهداری
سرور ابریداردبسیار کمنداردبسیار کممقرون به‌صرفه
سرور فیزیکینداردتقریبا زیادداردزیادزیاد

درآمد ۴۰۰ میلیارد دلاری به لطف خدمات ابری

طبق گزاریش statista، در سال ۲۰۲۲، محاسبات ابری بیش از ۴۰۰ میلیارد ‌دلار درآمد تولید کرده است. این در حالیست که درآمد مذکور در مقایسه با سال ۲۰۱۸ تقریبا دو برابر شده است. همچنین طبق گزارش همین مرجع در سال ۲۰۲۱ میلادی، ۷۴ درصد شرکت‌ها اعلام کرده‌اند که از خدمات میزبانی یا زیرساخت‌های ابری مانند AWS EC2  یا Azure VMs استفاده می‌کنند. در نمودار زیر، روند رشد استفاده از خدمات ابری در سال‌های اخیر و پیش‌بینی سال‌‌های آتی قابل مشاهده است.

روند رشد استفاده از خدمات ابری در سال‌های اخیر و پیش‌بینی سال‌‌های آتی

درآمد بازار سرویس‌های ابری در دنیا بین سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۷ (به میلیارد دلار آمریکا)

مزایای تعیین‌ کننده خدمات ابری

در حال حاضر کسب‌وکارها علاوه بر تمایل به پیشرفت زیرساخت‌ها، به‌شکل فزاینده‌ای از کاهش هزینه‌ها استقبال می‌کنند. یکی از تعیین‌کننده‌ترین راهکارهایی که در سال‌های اخیر برای رسیدن به دو هدف مذکور در پیش گرفته شده، استفاده از خدمات ابری است. از جمله مزایای تعیین کننده خدمات ابری نسبت به سرویس‌های فیزیکی می‌توان به هزینۀ پایین‌تر، مقیاس‌پذیری، امنیت و حفظ حریم خصوصی، راه‌اندازی سریع‌تر و حفاظت از داده‌ها در مقابل از دست رفتن اشاره کرد.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذراید:
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها